fbpx Технологичен център Комерцбанк София навърши една година | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Технологичен център Комерцбанк София навърши една година

Българското технологично подразделение на германската банка Комерцбанк София, отбелязва първата си година в България. В този период ИТ експертите в София се включиха в процеса по дигитализация на цялостната банкова структура на Комерцбанк, така че институция с над 150-годишна история да се превърне в модерна дигитална компания. Този процес стартира няколко години по-рано, когато Комерцбанк започва да реорганизира дейността си в клъстери.

Задачата на екипа на компанията в България е да разработва и управлява приложенията, чрез които ще се обслужват 11 милиона частни клиенти и малки бизнеси, както и 30 000 групи от корпоративни клиенти в Германия.

„Откриването на офиса в България е част от дългосрочната стратегия на Комерцбанк за дигитализация и преобразуване на банковите ѝ операции в цял свят. Промените и настъпилата криза вследствие на пандемията от COVID-19 не спират този процес. Напротив, те показват, че решението ни да се насочим към дигитализация е било напълно правилно. Вярваме, че сме направили правилния избор да обособим технологичен център в  България,  тъй като тук намираме, както благоприятна бизнес среда, така и висококвалифицирани специалисти, които да се заемат с много отговорната задача да „рестартират“ една международна банка.“,  посочи Маркус Крьогер, управител на Технологичен център Комерцбанк София.

Новият офис на компанията в Бизнес парк София обхваща площ от 3515 кв.м. и е разположен на два етажа. Той ще приеме разрастващия се екип на технологичния център.

Технологичен център Комерцбанк София e технологичното подразделение на Комерцбанк в България, основано през юни 2020 г. Неговата цел е разработването и управлението на приложения, които ще позволят цялостната дигитализация на бизнес процесите. Фокусът на екипа са модерни ИТ решения, инструменти и гъвкави работни методи, чрез които да се подобрят съществуващите системи и да се създадат нови приложения. Така ще се предоставят по-бързи и по-персонализирани услуги за клиентите, докато се обработват големи масиви от данни по-ефективно и рентабилно, с гарантиране на информационната сигурност.