fbpx Технологиите, широколентовия интернет и свързаното общество | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Технологиите, широколентовия интернет и свързаното общество

На 10 януари Ericsson ще бъде домакин на семинара „Забавлението е важно” (Entertainment Matters), насочен към движещите сили в развлекателната индустрия. Компанията ще покани водещи личности от сектора, за да дискутират променящия се бинзес модел провокиран от мобилността и широколентовия достъп. Ще бъде представено и новото изследване на Ericsson ConsumerLab, което разкрива подробности за комуникационните навици на младежите на възраст между 13-17 години. Тяхното поведение е особено важно за бъдещето на устройствата и технологиите.
Атрактивни демонстрации ще покажат  "Говорещото дърво", което усеща промените в електромагнитното поле около себе си докато хората преминават и изпраща съобщения, които отразяват настроението му, директно към своя Twitter акаунт, ConnectedTree. Това дърво също така реагира на човешко присъствие и движение, като пуска музика, говори или включва и изключва светлини.

Социална мрежа на нещата доказва, че за хората е трудно да се съотнасят към технологичните мрежи и за тях е дискомфортно да ги управляват. Затова ние трябва да създадем Интернет на нещата, по подобие на човешка социална мрежа. Имаме връзка с нашите неща и нашите неща имат връзка помежду си. Представяме ви миг от възможното бъдеще отвъд Интернета на нещата. Това, което ще се случи, е че нещата ще имат свои „приятели”, ще публикуват постове, ще следят поток новини и дори ще разговарят с други неща и/или приятели.

Свързано здравеопазване - свързаността в реално време може да промени цяла индустрия. В здравеопазването, например, доставчиците могат да ползват вече съществуващите мрежи, за да предложат интерактивна видео връзка между посещаваща пациент медицинска сестра и лекар, чрез решения за гласови и видео услуги, както и за пренос на документи. Демонстрация ще покаже как тези услуги могат да бъдат използвани посредством интегрираните решения на Ericsson.