fbpx Гъвкавата организация на работата намалява текучество на персонала | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Гъвкавата организация на работата намалява текучество на персонала

Според 85% от представителите на бизне у нас, търсещи ново работно място казват, че биха избрали една работа пред друга, ако предлага гъвкаво работно време. Това показва последна анкета на Регус, глобалният доставчик на офис решения. За 78% от хората гъвкавата организация на работата подобрява задържането на персонал.

Професионалният Институт за развитие на персонала (Chartered Institute of Personnel and Development - CIPD) изчислява, че разходите при напускането на служител възлизат на £4 625, нарастващи до £5 000 за мениджъри и професионалисти. Задържането на служителите е приоритет за над една трета от бизнеса.

Анкетата, обхващаща мненията на повече от 20 000 висши мениджъри и собственици на фирми в 95 страни, потвърждава, че гъвкавата организация на работата в България може да се използва, за да се избегне недоволството на служители (и последващите разходи за агенции за набиране на персонал). 80% от анкетираните сочат гъвкавата организация на работата като фактор, който привлича най-добрите таланти. Данните показват, че 69% от работниците биха отказали работа, която изключва гъвкава организация на работата. 73% биха останали по-дълго на тяхната последна позиция, ако има възможност за гъвкава организация на работата.