fbpx София Тех Парк предоставя места за настаняване и работа за бежанците от Украйна | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

София Тех Парк предоставя места за настаняване и работа за бежанците от Украйна

Българската банка за развитие ще подпомогне кампанията на Българския Червен кръст и неговата хуманитарна мисия със сумата от 50 хил. лв., с която ще бъдат подкрепени бежанците от военния конфликт в Украйна. Дарените средства ще бъдат насочени основно за покриването на разходи за пребиваване у нас на потърсилите убежище, голяма част от които са майки с деца и възрастни хора.

Същевременно София Тех Парк започва да предоставя места за настаняване и възможност за осигуряване на работа на бягащите от войната в Украйна. В Park Hostel на научно-технологичния парк вече са настанени украински граждани и са осигурени храна и продукти от първа необходимост.

Екипът на София Тех Парк е в готовност да предостави подходящи помещения за още около 100 места за настаняване на граждани на Украйна в друга сграда на територията на парка. Дружеството ще предостави и възможност на украинските граждани за намиране на работа чрез мрежата си от партньори от иновативната екосистема в България. София Тех Парк работи и по създаване на учебни зали, където при необходимост да бъде организиран учебен процес за децата от украинските семейства, които бъдат настанени на територията на научно-технологичния парк.

снимка: София Тех Парк