fbpx Райфайзен Лизинг и БРСЕ подписаха кредитна линия за МСП | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Райфайзен Лизинг и БРСЕ подписаха кредитна линия за МСП

Райфайзен Лизинг и БРСЕ подписаха кредитна линия за МСП

Райфайзен Лизинг България ЕООД и Банката за Развитие към Съвета на Европа (БРСЕ) подписаха нова кредитна линия в размер на 20 млн. евро за финансиране на лизингови сделки на малки и средни предприятия (МСП) в България.

Със средствата от заема Райфайзен Лизинг ще отпуска на българските компании лизингово финансиране за покупката на машини и оборудване, транспортни средства, медицинска техника, оборудване за магазини, складове и производство, специализирани производствени линии, строителни машини и др.

„Споразумението ще отблокира достъпа до финансиране за много български малки и средни предприятия, и ще помогне за създаването на нови работни места, във време когато създаването им и запазването им е приоритет за правителствата в Европа, както и за Банката за Развитие на Съвета на Европа. Удовлетворени сме от възможността да си сътрудничим по тази тема с Райфайзен Лизинг България“, коментира Ролф Венцел, Гуверньор на БРСЕ.

„Благодарение на финансирането от БРСЕ допълнително ще разширим подкрепата си за малките и средни фирми в България – гръбнакът на националната икономика и ще помогнем за повишаване на тяхната конкурентоспособност“, коментира Добромир Добрев, Заместник-председател на УС Райфайзенбанк (България), който отговаря за корпоративното банкиране, капиталовите пазари и лизинговата компания.

Това е шестата кредитна линия, отпусната на компания от Групата Райфайзен в България, като с нея общата сума на предоставеното финансиране от БРСЕ ще възлезе на 120 млн. евро.

Към момента отворените линии с европейска подкрепа, по които Райфайзенбанк и Райфайзен Лизинг България отпускат финансиране на българския бизнес възлизат на 505 млн. евро – както по гаранционни споразумения, така и по кредитни линии.