fbpx Първо обучение "Как да си направим 3D принтер в домашни условия" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Първо обучение "Как да си направим 3D принтер в домашни условия"

Първото по рода си у нас обучение на тема "Как да си направим 3D принтер в домашни условия" вече набира участници. Целта на обучението е в рамките на няколко часа да разкрие как функционира всеки 3D принтер, какви компоненти има и как такова устройство може да бъде сглобено от нулата.

3D принтерите представляват иновативни машини, способни да създадат един триизмерен обект пласт по пласт в процес, наподобяващ работата на мастиленоструйните принтери. Те имат универсална употреба и могат да бъдат използвани в най-различни сфери и браншове, включително архитектурата, дизайна, проектантските дейности, модата, рекламата, производството на домашни потреби, на играчки и екшън фигурки, на бижута и дори на пластмасови визитки. Все повече хора вярват, че те са бъдещето на производството, представяйки си свят, в който ще можем сами, при това доста бързо и евтино, да създаваме всички необходими в ежедневието ни предмети чрез технологиите за 3D принтиране.

Добре дошли са и всички ентусиасти, които изпитват непреодолимо желание да разберат как работят нещата около тях, интересуват се от новостите и по-скоро биха рискували да счупят едно устройство, но не и да не го разглобят. Участниците в обучението ще се запознаят с различните технологии и концепции за 3D принтиране и след неговото завършване ще могат да си направят сами пълноценен 3D принтер, да поправят и сервизират такива устройства, както и да си създадат кит (комплект) за лесно сглобяване.