fbpx Технологиите за анализ помагат при бизнес проблеми | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Технологиите за анализ помагат при бизнес проблеми

На 19 септeмври в в хотел Шератон , София ще се проведе конференцията за бизнес ръководители "IDC Business Analytics and Big Data Forum 2012", която ще се фокусира върху това, как технологиите за анализ могат да се използват в контекста на различни бизнес проблеми.
Събитието е част от IDC Big Data and Business Analytics Roadshow , което се организира в 11 столици и големи градове в региона на Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Африка.
Програмата на събитието е предназначена за всички мениджъри, които искат повече прозрачност, контрол и по-малък риск за бизнеса, който управляват. Ще бъдат представени случаи от практиката и лекции от технологични партньори на събитието като IBM, BTS - партньор на SAP за решения в областта на бизнес анализите, Price Waterhouse Coopers, Международният институт по бизнес анализи (IIBA), VM Finance Group, водещи експерти и анализатори от IDC.

Водещите пазарни тенденции и анализи ще бъдат представени от Нели Вачева, управител на IDC България.

Въпреки икономическата несигурност в краткосрочен план, IDC повиши прогнозата си за петгодишния общ темп на растеж на световния пазар на софтуер за бизнес анализи от 8,9% на 10,1% за периода 2011-2015 г. Последното изследване на IDC, което оценява изискванията на крайните потребители, както и плановете за закупуване на технологии, показва, че бизнес аналитични решения ще продължат да бъдат много търсени в обозримо бъдеще. Трите основни фактора, които определят решения та за инвестиции в бизнес анализ , са:
• Контрол, включващ съответствие, сигурност, разкриване на измами и изисквания за управление на риска, които увеличават необходимостта от софтуер от инструменти за отчитане до аналитични приложения.
• Иновации, включващи визуални инструменти за откриване, напреднали анализи, и използване на големи масиви от данни (Big Data), за да са възможни експерименти, които да доведат до нови продукти и услуги.
• Оптимизация, където съкращаването на разходите и повишаване на ефективността позволяват да се добие по-голяма представа за текущите операции и да се направи оценка на историческите тенденции.
Бизнес анализите позволяват на организациите да получат представа от всички налични данни и да я използват, за да станат по-гъвкави в отговор или предвиждане на промените на пазара.

За регистрация и актуална програма на конференциятаevents.idc-cema.com/BI12bg