fbpx Телеком ще финансира създаването на мобилни приложения | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Телеком ще финансира създаването на мобилни приложения

Телеком ще финансира създаването на мобилни приложения

Конкурс за нови идеи за мобилни приложения, които могат да бъдат от полза на българските граждани в тяхното ежедневие стартира Виваком. За първи път телекомът ще осигурява и финансиране за победилите апликации. Конкурсът с името NewBornIdeas ще бъде дългосрочен и ще се провежда два пъти в годината. Инициативата ще бъде представена за първи път по време на предстоящия StartUP Weekend, който се осъществява с подкрепата на телекома във VIVACOM Art Hall от 15 до 17 ноември 2013 г.

Жури, включващо представители от двата фонда за начални рискови инвестиции - LAUNCHub и Eleven, VIVACOM и StartUP фондацията, ще търси прогресивни идеи за мобилни приложения за операционната система Android, предназначени за локална употреба от българските телеком потребители. Мобилните приложения трябва да са базирани на иновативна новородена идея, която може да улесни живота и ежедневието на гражданите на България или да спомогне за справянето със съществуващ проблем. В първия етап на конкурса може да се кандидатства до 5.01.2014 г., а победителят ще бъде избран до края на януари. Той ще получи финансиране за осъществяване на проекта си, безплатна интернет услуга от VIVACOM и подкрепата от Andoid платформата VIVA Apps за популяризиране и монетизиране на проекта.

Обявяването на конкурса съвпада с втория StartUP Weekend Sofia, който се организира от StartUP Foundation с подкрепата и домакинството на телекома. В 54-часовото състезание ще вземат участие 100 програмисти, дизайнери, маркетинг специалисти и стартъп ентусиасти, които от петък до неделя ще разработват мобилни приложения и стартиращи бизнес модели в Телефонната палата в София.