fbpx TELUS International Europe открива нови 500 работни места в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

TELUS International Europe открива нови 500 работни места в България

Най-големият работодател в аутсорсинг индустрията у нас TELUS International Europe планира да отвори още 500 работни места в България до края на годината. По-голямата част от тях ще бъдат в Пловдив, където компанията се мести в нов офис.

Компанията отбелязва забележителен ръст от 73% на годишна база, достигайки 39.7 млн. евро, като в момента разполага с 19 000 кв. м. работна площ в 5 града в Европа. Освен това планира мащабно разрастване в България и Румъния през 2016 г. В Румъния ще привлече още 400 служители и така до края на годината очкванията са да разполага с 3 500 кадъра в Европа. Амбициите се до края на 2020 г. да имаме 10 000 служители и приходи от 200 млн. евро, коментира Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe.

"Наричаме себе си „Компанията на щастливите хора“ и вярваме в това твърдение. Имаме силно развита социална политика от над 40 допълнителни придобивки и множество възможности за кариерно развитие за служителите ни. 70% от мениджърите ни са стартирали от най-ниската агентска позиция, като в момента някои от тях управляват екипи от стотици хора“, каза Филип Угринов, вицепрезидент на компанията.

Постигнатият резултат, по отношение на ангажираност на служителите за 2015 г., е 68%, което значително надвишава средния резултат за сектора у нас, който е 51%, според годишното проучване на AON Hewitt.

Ангажираността на служителите е сред основните цели на индустрията, където броят на заетите в момента достига 39 000 души по данни на Българската аутсорсинг асоциация. Тенденцията е той да се удвои в следващите няколко години. 90% от заетите в бранша са на възраст под 35 години, което предоставя на младите хора не само възможност за работа, но и перспективи за кариерно израстване в една бързоразвиваща се индустрия.