fbpx Трима от лидерите в HR индустрията обявиха безпрецедентно сътрудничество | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Трима от лидерите в HR индустрията обявиха безпрецедентно сътрудничество

Трима от лидерите в HR индустрията обявиха безпрецедентно сътрудничество

Изпълнителните директори на три от най-големите в световен мащаб компании за HR услуги изпратиха отворено писмо, с което обявяват обединяване на сили, за да помогнат на компаниите и служителите да се върнат безопасно на работа, когато дойде подходящият момент след пандемията от COVID-19. Писмото е подписано от Ален Дехейз, изпълнителен директор на The Adecco Group, Джонас Прайсинг, председател и изпълнителен директор на Manpower Group и Жан ван ден Брук, изпълнителен директор на Randstad NV.

„Здравната криза, причинена от COVID-19, поставя хората и икономиките по света пред несравними предизвикателства. За да ограничи икономическия спад и въздействието върху хората, пазарът на труда и всички заинтересовани страни на него трябва бързо да се приспособят към тази нова реалност – една нова нормалност, в която физическата дистанция и други стриктни мерки ще бъдат неразделна част от всички работни процеси в продължение на дълго време.

Вярваме, че трябва да бъдат подготвени спешни мерки, които да върнат безопасно хората на работа, когато дойде подходящото време. Определянето на точния момент е от решаващо значение за икономиката. Този момент ще е различен за отделните държави и сектори и разчита на направените изводи от вълните и етапите на пандемията по света.

Необходимо е безпрецедентно сътрудничество и координация между различните участници на трудовия пазар – от работодатели и правителства до профсъюзи и институти, което да подготви за новата нормалност на работното място.

Предвид неотложния характер на въпроса ние създадохме съюз на сектора на HR услуги. Заедно с по-широкото представителство на индустрията – най-големият глобален работодател в частния сектор и експерт на пазара на труда, ние се стремим да дадем жизненоважен принос за подготовката за новата нормалност, да върнем безопасно хората на работа, а бизнесът и икономиките да заработят отново. Само през 2018 г. индустрията ни е назначила на работа близо 60 милиона служители в десетки държави и сектори. Имаме готовността да използваме това знание и опит, докато икономиките се отварят за правене на бизнес.

Действията на този съюз ще се базират на споделянето на най-добрите практики, касаещи протоколите за здраве и безопасност, които или ще трябва да бъдат създадени, или актуализирани за целите на временната „икономика на социална дистанция”. За да се осигури максимална степен на сигурност на работниците и бизнесите, изключително важно е тези практики да бъдат споделени от индустриите и държавите и да бъдат създадени нови канали, които бързо да оценяват ефективните протоколи.

Приканваме работодателите, синдикатите и неправителствените организации да работят заедно с нас. В същото време призоваваме правителствата да подкрепят и окуражат тези усилия. Искаме да насърчим и други заинтересовани страни да обединят сили и да дадат възможност на компаниите и служителите да се върнат на работа по начин, който е и безопасен, и продуктивен, което ще даде сигурност на всички нас.“