fbpx Туристически панаир в Париж ще представя възможностите на България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Туристически панаир в Париж ще представя възможностите на България

Туристически панаир в Париж ще представя възможностите на България

От 3 до 5 юли Министерството на туризма, съвместно със Столична община, Френския културен институт в София и кметството на Париж ще организират туристически панаир на площад „Пале Роял” в Париж. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща-дискусия с представители на бранша и студенти на тема „Бранд България” в Благоевград. По думите на министъра предстоящият панаир, който е част от съпътстващата програма към експозицията "Епопея на тракийските царе – археологически открития в България" в музей Лувъра ще повиши още повече интереса на французите към страната ни, към нейните култура, традиции и занаяти.

„Стартираме поредицата от дискусии за развитието на марката България именно от Благоевград, защото тук студентската общност е изключително силна, а и общината има голям принос за развитието на туризма в национален мащаб. Знаете, че за изминалия зимен сезон отчитаме ръст от 8%, което се дължи и на добрите резултати на областта", каза министър Ангелкова.

Министър Ангелкова подчерта, че „Бранд България” не е просто марка и че зад понятието стоят всички ангажирани с развитието на туризма в страната. „Всички ние сме своеобразни посланици на България. Само в Югозападния университет на Благоевград има студенти от 34 държави – представете си каква жива реклама е това за нас”, подчерта министърът.

„Преди дни се върнах от официално посещение в Китай, където с председателя на китайската агенция по туризъм Дзиндзао Ли подписахме конкретен план за увеличаване на туристопотока", каза министър Ангелкова. По думите й отношението на китайците към България е изключително добро, но те знаят малко за нас. "Това трябва да се промени. Има много, с което можем да се гордеем и да показваме пред света", допълни Николина Ангелкова. Втори сме в Европа по брой на минералните извори и се нареждаме на първите три места с Гърция и Италия по брой на откритите артефакти и исторически обекти.