Представяме туристическите ни възможности във Франция

Представяме туристическите ни възможности във Франция

За 10-и пореден път страната ни участва с рекламен щанд на Международното туристическо изложение International French Travel Market (IFTM) Top Resa 2014 в Париж, което се провежда от днес до 26 септември. Изложението предлага най-висока класа туристически продукти. Освен дестинации тук се представят авиокомпании, луксозни хотели, голф клубове, СПА центрове и др.

Рекламният щанд на България е на площ близо 62 кв.м. В него заедно с Министерството на икономиката и енергетиката участват 8 туристически компании и една община. Сомелиер ще демонстрира на френски език качествата на българските вина, на щанда ще има и кукер аниматор. Очаква се интересът от страна на туроператорите да бъде насочен към различни видове услуги - морски, културен, приключенски, винен, гурме, city breaks, балнео-, СПА, уелнес туризъм.

На втория ден от изложението от 13.00 до 14.30 ч. в зала Meeting area 1 ще се проведе презентацията на страната ни на тема „България – древна и автентична“. Основен акцент в нея ще бъде тракийското наследство по нашите земи и предстоящата изложба в Лувъра през април-май 2015 г., посветена на тази тема.

Франция е ключов пазар за България в сектора. През 2013 г. броят на френските туристи е бил 138 246, а за периода януари–юли 2014 г. е 70 431, което е 5.1 % повече в сравнение с първото шестмесечие на 2013 г.

 

Facebook коментари