fbpx Ученици нарисуваха бъдещото на автомобилите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ученици нарисуваха бъдещото на автомобилите

Ученици нарисуваха бъдещото на автомобилите

Над 400 рисунки от цялата страна събра детският конкурс под надслов „Безопасност и мобилност за всички“, организиран от  Renault. Ученици от 30 български училища нарисуваха своите идеи за пътна безопасност и за екологичното бъдеще на транспорта.

„Впечатлени сме от идеите на учениците и от приноса на учителите за обученията по пътна безопасност. Програмата „Безопасност и мобилност за всички“ има за цел да запознае учениците от първи до пети клас по забавен начин с правилата за безопасност на движението и с опазване на околната среда. Ние, от Renault, вярваме, че по този начин допринасяме за намаляване броя на пътните инциденти и повишаваме информираността сред учениците за отпечатъка, който оставяме върху природата“, сподели по време на награждаването Оливие Жан, генерален директор на Рено Нисан България.

18 ученици от 6 училища в страната получиха своите награди за рисунките на тема „Как пътувам до училище“ (I-II клас) и „Как ще се придвижваме след 100 години“ (III-V клас).
Първо място при най-малките спечелиха учениците от II клас на СОУ “Бачо Киро“ от град Летница, второ място е за учениците от II а клас на ОУ „Захари Стоянов“, Варна, а трето място заслужи отборът от II клас от Частно училище „Ерих Кестнер“, София.

В категорията на по-големите голямата награда се връчи на V а клас от ОУ „Константин Фотинов“, Лом, второ място спечелиха учениците от IV a ЧОУ "Д-р П. Берон", а третата награда заслужиха учениците от III г клас в СУ „Арсени Костенцев“, Благоевград.

Избрани рисунки ще бъдат изложени до края на май в учебния корпус на Детски научен център „Музейко“. 

Facebook коментари