fbpx В годината на химията | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

В годината на химията

В годината на химията

2011 е определена за Международната година на химията от Организацията на обединените нации под мотото „Химията: Нашият живот, нашето бъдеще” (International Year of Chemistry - IYC). Компанията BASF подкрепя инициативата с редица инициативи по целия свят - от Америка, Азия, Африка, Австралия, Централна и Източна Европа до България.

BASF взима участие в изложения и проекти с училища и научни музеи от цял свят, както и България, организира състезания и дискусии и информативни събития на тема химия. BASF ще отпразнува Международната година на химията чрез домакинство на национални и международни дейности:
- В детските лаборатории на BASF, деца ще могат да провеждат експерименти и да откриват света на химията с програма за опити, свързани с водата, включително и проект „Глобалния експеримент”. BASF ще е домакин на програма „Водата обича химията” за деца от 6 до 12 години в неподвижни и мобилни лаборатории, както и на многобройни съвместни проекти с училища и научни музеи.
- BASF ще посреща гости в седалищата си в много страни по време на “Дните на отворените врати”, където всички заинтересовани могат да се докоснат до химията.
- В Сао Пауло и в BASF седалищата в Бразилия, IYC съвпада с отпразнуването на „100 години BASF в Бразилия”.

Причината 2011 да бъде избрана за Международната година на химията е събитие, връщащо ни 100 години назад: Мария Кюри, чието основно постижение лежи в изследването на радиоактивността, била наградена с Нобеловата награда за химия през ноември 1911 година. IYC е част от десетилетието на ООН за “Образование за устойчиво развитие 2005 – 2014” и подчертава важността на химията в осигуряването на устойчиво развитие. Друга цел на IYC е да улеснява изграждането на тесни връзки между образователните институции, химическата индустрия, правителствата и неправителствени организации, за да им даде възможност да работят заедно по-ефективно в бъдеще.

Facebook коментари