fbpx Варненската болница "Света Марина" с нов инкубатор | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Варненската болница "Света Марина" с нов инкубатор

Дарение от модерен инкубатор Dräger получи МБАЛ Света Марина във Варна. Благотворителната инициатива на сдружение „КАУЗА“ продължава до края на годината. На 21.10. предстои откриване на изложба с фотографии на Велислава Каймаканова-Ножарова в градската градина (срещу Народен театър „Иван Вазов“). На откриването ще присъстват патронът на сдружението и кампания „Да оставим следи“ Христо Мутафчиев, както и лицата, взели участие в инициативата.

Финалната за 2014 г. инициатива ще бъде благотворителен търг за уникалните фотографии на Велислава Каймканова – Ножарова. Специален подарък за гостите ще бъде бутиковият концерт на Лили Иванова и нейните музиканти. Със събраните средства ще се закупи медицинско оборудване за недоносени новородени деца, тежко болни деца и деца с инсулинозависим диабет.

Сдружение “Кауза” работи от 2012 г. и до този момент чрез кампания “Да оставим следи” са набрани дарения в размер на 105 000лв. С паричните средства са закупени инкубатори за неонатологичните отделения към “МБАЛ - Пловдив” АД, МБАЛ "Д-р Киро Попов"- Карлово и УМБАЛ „Света Марина” ЕАД, гр. Варна, неонатални монитори за Първа САГБАЛ „Св. София“ ЕАД, апаратура за детското онкохематологично отделение на УМБАЛ „Св. Георги“ гр. Пловдив, специалзирани уреди и автомобил със специално предназначение за нуждите и целите на ДМСГ – Силистра. Част от събраните средства през 2012 г. бяха насочени за провеждане на профилактични прегледи за рак на млечната жлеза в Национален онкологичен център София.