fbpx Вече пътуваме до Гърция, ако отговаряме на някое от условията | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Вече пътуваме до Гърция, ако отговаряме на някое от условията

От 14.05.2021г. южната ни съседка отвори по-свободно границите си, и вече можем да пътуваме в Гърция като туристи, ако отговаряме на някое от следните условия:

- Негативен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 72 часа от влизането в Гърция.

-  Сертификат за ваксинация за коронавирус COVID-19 на английски, френски, немски, италиански, испански или руски език, който е издаден от публичен орган и в съответствие със законодателството, като трябва да са изминали поне четиринадесет (14) дни от завършването на ваксинацията. Сертификатът за ваксинация включва името на лицето, вида и броя на дозите на ваксината.

- Свидетелство за преболедуване от COVID-19 или удостоверение за положителен PCR или положителен антигенен тест за COVID-19 (два месеца след края на заболяването и до девет месеца от него) на английски, френски, немски, италиански, испански или руски език.

Всички горни изисквания трябва да бъдат издадени от оторизирани здравни органи или сертифицирани лаборатории. Тези изисквания важат и за деца след навършването на 5 години.

При влизане в страната гръцките власти по своя преценка могат да поискат на всеки от пътуващите да бъде направен тест (бърз или PCR).

При пътуване към Гърция всеки гражданин, без изключение, трябва да има генериран QR код след попълване на Passenger Locator Form (PLF) на https://travel.gov.gr/#/ (подробно са описани действащите мерки, ограничения и изисквания).