fbpx Viber удвоява броя на участниците в груповите разговори заради COVID-19 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Viber удвоява броя на участниците в груповите разговори заради COVID-19

Rakuten Viber удвоява на 10 човека броя на участниците, които могат да се включат едновременно в групов разговор. Решението на компанията да увеличи капацитета на груповите разговори идва в момент, в който целият свят е поставен в нови условия и правила на работа и живот при наличието на коронавирус COVID-19 и всеки има нужда от постоянен контакт със своите близки, колеги, приятели или съученици.

Всички индивидуални и групови чатове във Viber са криптирани от край до край, заедно с обажданията, съобщенията, снимките и споделените документи. Нищо от това, което потребителите споделят, не се запазва на сървърите на Viber. Веднъж изпратени, съобщенията могат да бъдат отворени и прочетени само от получателя на посланието – нито една трета страна, вкл. Viber, няма достъп до тях. 

„Поставяме си за цел да свързваме хората по-лесно, когато сме изправени пред пандемия, при която контакти на живо са сведени до минимум. С увеличаване броя на хората, които работят по домовете си, за да ограничат разпространението на COVID-19, искаме да създадем сигурна и защитена среда, в която да поддържат връзка с любимите си хора, където и да се намират”, сподели Офир Ейял, главен оперативен директор в Rakuten Viber.