fbpx Виена и София подписаха споразумение за сътрудничество в сферата на стартъпите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Виена и София подписаха споразумение за сътрудничество в сферата на стартъпите

Виена и София укрепват сътрудничеството си в областта на стартиращите фирми, като бе подписано двустранно споразумение между двата града във Виена от кмета на града Михаел Лудвиг и кмета на София, Йорданка Фандъкова. Специално внимание в документа е отделено на младите компании във финтех индустрията.

"Стартъпите в Европа се намират в разцвет. В този аспект старият континент отдавна е в надпревара със Силициевата долина и други центрове на стартиращи фирми. Ето защо е важно европейските градове да не се възприемат като конкуренти, а като съюзници с общи интереси", каза виенският кмет.

Споразумението на равнище градове "City-to-City Agreement" е глобална мрежа на градове, която си поставя за цел подпомагането на бизнес сътрудничеството и икономическия растеж. Очакванията са да се укрепят взаимоотношенията между градовете и да се улеснят икономическите условия за компаниите в другата страна. Освен със София Виена вече има подобно споразумение с Лондон. Освен това австрийската столица е член на стартовата инициатива "Start Alliance" съвместно с Тел Авив, Ню Йорк, Шанхай, Париж, Лондон, Варшава, Дубай, Пекин и Берлин.

снимка © Eurocomm-PR