fbpx Visa подкрепя малките и средните предприятия | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Visa подкрепя малките и средните предприятия

 

Като световен лидер в дигиталните разплащания, Visa знае, че съществена част за развитието на икономиката на една страна играят малките и средни предприятия (МСП). За да ги подкрепи Visa в България даде началото на нова инициатива.

Всеки картодържател, който извърши разплащане със своята карта Visa в търговски обект или онлайн на стойност минимум 30 лева, може да спечели една от месечните награди – 10 000 на стойност 50 лева и 10 в размер на 1 000 лева. По този начин Visa подкрепя не само МСП за търговия с хранителни стоки и със стоки от първа необходимост в цялата страна, които участват автоматично в националната кампания. Кампанията вече е активна и ще продължи до 15 юни.

В допълнение, Visa насърчава действията на издателите на Visa карти за увеличаване на лимита на безконтактните разплащания в България от 50 лв. на 100 лева. Това бе важна стъпка, която има за цел да информира, защити и помогне на хората, да ги улесни с бързите, надеждни и сигурни цифрови плащания. С новия двойно по-висок лимит притежателите на български безконтактни карти могат да използват много по-рядко банкноти и монети, като по този начин няма да бъдат изложени на рискове за здравето, свързани с употребата на пари в брой. Освен това, картата никога не напуска ръката на клиента по време на безконтактни разплащания, което осигурява допълнителен контрол и сигурност за притежателя й на мястото на продажба.

Също така, безконтактните разплащания са по-бързи в сравнение с разплащанията в брой и контактните картови трансакции.

Инициативите на Visa допринасят за информирането на картодържателите й как да се разплащат по-бързо, по-сигурно и по-удобно със своите безконтактни карти и също така ще подпомага личната безопасност на хората, тъй като премахва необходимостта от физически контакт на POS терминалите.