fbpx VIVACOM внедри термокамери Плевен и Благоевград | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

VIVACOM внедри термокамери Плевен и Благоевград

Цялостно решение за температурен контрол в обществени или бизнес сгради е едно от последните и най-иновативни технологични решения в портфолиото на VIVACOM.

В условията на продължаваща борба с епидемията, причинена от COVID-19, опазването на здравето на служители, клиенти и посетители ще е водещо за всяка компания или институция. Една от най-подходящите мерки за това е измерването на телесната температура на всеки, влизащ в сграда или затворено помещение. VIVACOM вече предлага такова решение с термокамери, измерващи телесната температура автоматично и безконтактно с високоточен инфрачервен термометър. Точността е една от най-важните характеристики на тези системи, защото отчитат резултати до +/– 0,2°C. 

От началото на извънредното положение до сега VIVACOM e инсталирала 5 броя термокамери в обекти на Община Плевен. Те са снабдени с опцията за лицево разпознаване и създаване на база данни. При нужда, това улеснява установяването на преминалите хора.

Друг вид решение е метал-детекторна рамка с термоотчитане. Компанията инсталира такова в Областната управа Благоевград, като то е предоставено от община Благоевград. Рамката отчита температурата на всеки преминал през нея и мигновено сигнализира ако има повишена такава, за да се предприемат необходимите мерки.

Иновативното решение е подходящо както за обществени сгради и обекти на държавната администрация, така и за офиси, складове, центрове за обслужване на клиенти и всякакъв вид работни помещения на компаниите, които се грижат за здравето на своите служители, клиенти и партньори. С такива термокамери вече са оборудвани офисите на „Доли медия студио“. Компанията се доверяват на новата технология за превенция на разпространението на COVID-19, за да продължи нормалното функциониране на бизнеса си по време и след приключване на извънредното положение.