fbpx Водещите ИТ компании у нас вече са ясни | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Водещите ИТ компании у нас вече са ясни

15-та годишна класация на водещите високотехнологични фирми в България “ИКТ Топ 100”, организирана от IDG България вече е факт. Тя се прави според нивото на приходите за 2011 година на база на официални финансови документи.
12 поредни години Поликомп е най-големия ИТ дистрибутор в България, чийто приходи се формират само от дистрибуция на ИТ продукти. Компанията бе обявена и за най-голямата българска ИТ компания според годишната класация на IDG „ИТ Топ 100”. От 2000 година Поликомп бележи непрекъснат ръст в развитието, подобрявайки своите финансови резултати.

„Изминалата 2011 година бе поредното предизвикателство пред ИТ дистрибуторите в България” – коментира Надежда Генова, Директор Поликомп. „За Поликомп тя бе успешна, сключихме договори за дистрибуция със Cisco и Lenovo. На пазара имаше леко преструктуриране на бизнеса между ритейл, електронни магазини, системни интегратори и СМБ дилъри, но ние успяхме навреме да отговорим на тези движения със съответните промени в нашата организация, така че всеки един дилър да получи максимално бързо и на най-високо ниво обслужването, от което се нуждае.” – добави още тя.