fbpx Връчиха наградите "Инвеститор на 2013 г." | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Връчиха наградите "Инвеститор на 2013 г."

Наградата за цялостен принос в конкурса „Инвеститор на годината 2013 г.” бе връчена от министър-председателя Пламен Орешарски на „АББ България ЕООД” – за принос в енергийния сектор.

Конкурсът, организиран всяка година от Българската агенция за инвестиции, има за цел да отличи най-значителните инвестиционни проекти, постигнати в България. Наградите се връчват в седем категории. Те се присъждат на компании, направили значими стъпки в развитието си чрез устойчиви и ефективни инвестиции, които са допринесли за развитието на икономиката чрез създаването на нови работни места, както и за стимулирането на икономическия растеж, същевременно придържайки се към високи стандарти на корпоративна и социална отговорност.

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев награди отличените фирми в направление „Машиностроене и производство на метални изделия“. Първата награда бе връчена на „Монтюпе” ЕООД за откриването на трето разширение на производствените мощности на стойност 25 млн. лв. Министърът определи инвестицията като изключително успешна, която ще разкрие 300 работни места.

Семейната пивоварна “Бритос” от Велико Търново получи приз за въвеждането в експлоатация на уникална за България инсталация за производство на бира. Високотехнологичното оборудване в предприятието е доставено от водещи световни концерни. Производството е напълно автоматизирано, а управлението - централизирано, с което „Бритос“ се нарежда сред най-модерните пивоварни в Европа. От компанията се надяват, че ще имат възможност да инвестират и развиват все по-големи проекти на територията на страната.