Връчиха наградите „Златната изба на България“ за 2016 г.

Винарска изба Шато Бургозоне спечели „Златната изба на България“ за 2016 г. Голямата награда се връчва „За най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи“.

„Златната изба“ за нови идеи във винения туризъм отиде при Винарска изба Едоардо Миролио.

Призовете на сайта exporter.bg бяха връчени от Даниела Везиева – заместник-министър на икономиката, на официална церемония в Народен театър „Иван Вазов“. Конкурсът „Златната изба“ се провежда под патронажа на Министерство на икономиката.

Призът „Златната изба“ за любима чуждестранна изба завоюва Aталая (Испания), представлявана у нас от Платинум Брандс.

Победителите в надпреварата за любима българска и любима чуждестранна изба бяха излъчени с гласовете на читателите на exporter.bg.

Именно те влязоха в трудната роля на жури. В продължение на 6 месеца гласуваха в платформата на сайта и със своите гласове подкрепиха идеята да бъдат наградени най-добрите изби – български и чуждестранни. 

За първи път тази година беше връчен приз “Златна изба” за предпочитана марка българско вино. Това отново ще стане с гласовете на читателите на exporter.bg и на ценителите на виното в социалните мрежи в специална апликационна форма към платформата за гласуване в сайта.

Monogram Мавруд & Рубин на Винарска изба Вила Юстина стана първият носител на наградата „Златна изба“ за предпочитана марка българско вино.

"За мен е огромно удоволствие за втори път да бъда с вас, хората, които спазват най-старата традиция на България - производството на вина и които поставят началото на модерното българско винарство, съчетавайки традициите и съвременните технологии във винопроизводството. Хората, които допринасят за това, туристическата ни услуга да се разшири и да се превърне в един необикновен продукт“, каза в словото си при връчването на наградите „Златната изба“ Даниела Везиева – заместник-министър на икономиката.

„Вашите изби, новите над 250 изби, от миналата и по-миналата година досега показват, че това съвсем не е невъзможно. Напротив, прекрасно съчетавате производството на вина с нашата невероятна природа и с един уникален туристически продукт.

Още шест български изби ще бъдат отличени със специален диплом „За най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи“.

Това са: Винарска изба Катаржина Естейт, Винарска изба Едоардо Миролио, Винарска изба Братанови, Винарска изба Вила Юстина, Винарска изба Меди Вали и Винарска изба Синтика.

Те станаха призьори в ожесточена конкуренция между 130 от най-успешните български изби от малкия и средния бизнес, които предлагат продукцията си на винения пазар  у нас и в чужбина.

Още над 130 чуждестранни изби - модерното лице на Стария и Новия свят, влязоха в надпреварата за специалния приз „За най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи“.

Голямата награди спечели Aталая (Испания). Първите осем чуждестранни изби в класацията на читателите на exporter.bg бяха: Atalaya, Babich, Stobi, Moet & Chandon, Torres, Chateau Lafite-Rothschild, Chateau d’Yquem, Chateau Margaux.

 

 

Facebook comments