fbpx Връчиха наградите „Златната изба на България“ за 2016 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Връчиха наградите „Златната изба на България“ за 2016 г.

Винарска изба Шато Бургозоне спечели „Златната изба на България“ за 2016 г. Голямата награда се връчва „За най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи“.

„Златната изба“ за нови идеи във винения туризъм отиде при Винарска изба Едоардо Миролио.

Призовете на сайта exporter.bg бяха връчени от Даниела Везиева – заместник-министър на икономиката, на официална церемония в Народен театър „Иван Вазов“. Конкурсът „Златната изба“ се провежда под патронажа на Министерство на икономиката.

Призът „Златната изба“ за любима чуждестранна изба завоюва Aталая (Испания), представлявана у нас от Платинум Брандс.

Победителите в надпреварата за любима българска и любима чуждестранна изба бяха излъчени с гласовете на читателите на exporter.bg.

Именно те влязоха в трудната роля на жури. В продължение на 6 месеца гласуваха в платформата на сайта и със своите гласове подкрепиха идеята да бъдат наградени най-добрите изби – български и чуждестранни. 

За първи път тази година беше връчен приз “Златна изба” за предпочитана марка българско вино. Това отново ще стане с гласовете на читателите на exporter.bg и на ценителите на виното в социалните мрежи в специална апликационна форма към платформата за гласуване в сайта.

Monogram Мавруд & Рубин на Винарска изба Вила Юстина стана първият носител на наградата „Златна изба“ за предпочитана марка българско вино.

"За мен е огромно удоволствие за втори път да бъда с вас, хората, които спазват най-старата традиция на България - производството на вина и които поставят началото на модерното българско винарство, съчетавайки традициите и съвременните технологии във винопроизводството. Хората, които допринасят за това, туристическата ни услуга да се разшири и да се превърне в един необикновен продукт“, каза в словото си при връчването на наградите „Златната изба“ Даниела Везиева – заместник-министър на икономиката.

„Вашите изби, новите над 250 изби, от миналата и по-миналата година досега показват, че това съвсем не е невъзможно. Напротив, прекрасно съчетавате производството на вина с нашата невероятна природа и с един уникален туристически продукт.

Още шест български изби ще бъдат отличени със специален диплом „За най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи“.

Това са: Винарска изба Катаржина Естейт, Винарска изба Едоардо Миролио, Винарска изба Братанови, Винарска изба Вила Юстина, Винарска изба Меди Вали и Винарска изба Синтика.

Те станаха призьори в ожесточена конкуренция между 130 от най-успешните български изби от малкия и средния бизнес, които предлагат продукцията си на винения пазар  у нас и в чужбина.

Още над 130 чуждестранни изби - модерното лице на Стария и Новия свят, влязоха в надпреварата за специалния приз „За най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи“.

Голямата награди спечели Aталая (Испания). Първите осем чуждестранни изби в класацията на читателите на exporter.bg бяха: Atalaya, Babich, Stobi, Moet & Chandon, Torres, Chateau Lafite-Rothschild, Chateau d’Yquem, Chateau Margaux.