fbpx Връчиха наградите за корпоративен дарител | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Връчиха наградите за корпоративен дарител

М-Тел е най-големият корпоративен дарител в България в класацията на Българския дарителски форум (БДФ). През 2009 година компанията е дарила най-голямата сума сред компаниите в страната за различни инициативи - 707 015 лева.
Телекомът получи отличието в категория „Най-голям обем на финансови дарения" по време на петите годишни награди за „Най-голям корпоративен дарител” 2010, организирани от Български дарителски форум (БДФ). Димитър Паница получи специална награда за принос в развитието на културата на дарителството у нас. Роза импекс е най-щедрият дарител тази година. Служителите на Виваком са положили най-много доброволен труд за благотворителни каузи. За най-прозрачна дарителска кампания беше отличена Райфайзенбанк. Данон България взе приза най-добра дарителска програма. 

За пета поредна година наградите на БДФ класират компаниите според финансовите данни за техните благотворителни и социални инициативи в подкрепа на общественополезни каузи, финансирани през 2009 година.

Наградите „Най-голям корпоративен дарител" са единствените, които обобщават и класират корпоративните дарения по количествен признак. Тяхната основна цел е да утвърди стандартите за отговорно, стратегическо и прозрачно бизнес дарителство и да отличи компаниите, които системно инвестират в значими обществени каузи. Седемте категории са: Най-голям обем на финансови дарения;
Най-голям обем на нефинансови дарения (материали, стоки и др.);
Най-голям принос чрез доброволен труд на служителите;
Най-щедър дарител (обемът на даренията, изчислени като % от печалбата преди облагане);
Най-добра дарителска програма за 2009г.;
Най-прозрачна дарителска програма за 2009г.
Най-сполучливо партньорство.

Победителите в седемте категории на конкурса през тази година са избрани от 9-членно жури измежду общо 49 участници.