fbpx Всичко е възможно в Дубай! | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Всичко е възможно в Дубай!

Дубай винаги е чудесна идея за дълъг уикенд или пък за седмица, за да имате време да се гмурнете в преживявания, които винаги остават запомнящи се. Да посетите последните открити барове, клубове, хотелски комплекси, шопингът се разбира от самосебе си. За да усетите, че наистина сте били в арабския свят, няма как да пропуснете сафари в пустинята, а още повече да преброите нощем звездите на небето, докато сред дюните отпивате чай със омайни арабски треви. Предлагаме чудесни програми, организирани от туристическа агенция Luxutour, а от вас се иска да прочетете следващите редове и да изберете удобни дати за пътуване.

Atlantis The Royal – лукс отвъд представите

Започваме с най-новата перла на Дубай, открита в началото на 2023 г. - уникалният хотелски комплекс Atlantis The Royal, специално проектиран да предизвика границите на въображението и да промени представите за това, което означава ултралукс.

Извисяващ се на 43 етажа и обхващащ 406 000 квадратни метра, Atlantis The Royal е впечатляващ проект, който има за цел да преосмисли и предизвика границите на модерната курортна архитектура. Трансформирайки лукса на курорта вертикално в мегаструктура с дължина 500 метра и височина 178 метра, тази уникална икона на стила се определя от невиждана досега концепция за небесна градина. Курортът е разположен на външния полумесец на остров Палм – местоположение, което позволява на сградата да има две различни гледки към брега: към Арабския залив или към защитената лагуна на остров Палм и силуета на Дубай.

Концепцията на Atlantis The Royal,  дело на една от най-известните архитектурни фирми в света, Kohn Pedersen Fox Associates (KPF), базирана в Ню Йорк, е като „деконструкция“ на традиционните кули, които свързаме с Дубай, приемайки формата на купчина от отделни блокове, всеки от които предлага лично изживяване, но в едно ядро. Индивидуалната поредица от блокове подобрява удобствата за жителите и гостите, създавайки повече интимност. Отворените пространства между тях са естествено вентилирани и сенчести, с невероятна гледка към Дубай и Персийския залив.

Фонтани, водни капки, хиляди малки пръски в огромни водни бариери и инфинити басейни с прозрачни стени, те карат да плуваш сякаш едновременно към морето и небето. Извън границите и лимитите, мегакомплексът се гордее с ресторанти, които впечатляват за цял живот, приказен плаж и още и още.

Atlantis The Royal е колекция от най-елегантните хотелски стаи и апартаменти в Дубай, които потопят гостите в абсолютен комфорт и несравним лукс. Интериорът е абсолютен връх на модерното съвременно богатство, въплъщавайки осветителни материали и ръчно изваяни текстури, кожи и геометрични елементи за рамки на стени. Гостите могат също така да се насладят на подбрани удобства по поръчка от луксозни марки, включително Hermès, Frette и Graff.

Atlantis the Royal има за цел да изживеете нещо, което никога не сте си представяли, че може да съществува. Трябва да видите това архитектурно чудо и усетите невероятното гостоприемство, поне за едно питие.

Специално за откриването на Atlantis The Royal на 21.01.2023 г. е поканена Бионсе за 60-минутен концерт, която събира овациите на над хиляда знаменитости и специални гости, присъствали на звездното събитие. Това е първото й появяване от 2018 г. насам.

Златен блясък и пустинно очарование в Дубай

Есен 2023, Пролет 2024

6 нощувки/7 дни с Luxutour, полети на авикомпания Fly Dubai

С възможности за избор на посещения и екскурзии, свободно време

Повече за програмите може да видите ТУК