fbpx УниКредит сля банките си в Чехия и Словакия | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

УниКредит сля банките си в Чехия и Словакия

В съответствие със стратегическия си план 2012-2015, в края на ноември УниКредит приключи процесът на сливане на банките си в Чехия и Словакия. Новината за планираното сливане беше обявена точно година по-рано, през ноември 2012. Така европейската банкова група ще предлага продуктите и услугите си на клиентите от двете държави, работейки под едно търговско име – УниКредит Чехия и Словакия. В Словакия към името на банката ще бъде добавено и уточнението „банков клон“.
Чрез сливането ще бъдат запазени най-добрите практики в двете държави. „Създадохме нова, по-силна банка, която ще работи на двата пазара, предлагайки по-високи стандарти на обслужване и в Чехия, и в Словакия. По-този начин ще поставим фокус върху ефективността, не само отразена в счетоводния баланс, а и в управлението на ликвидността и разходите“, коментира Юри Кунерт, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Банк Чехия и Словакия.
Освен реорганизацията в Чехия и Словакия, стратегическият план на УниКредит предвижда редица мерки за засилване на капитала. В страни като България УниКредит планира да инвестира усилено в следващите години, за да засили допълнително водещите си позиции на тези пазари.