fbpx Xperia 1 е първият в света 4K OLED смартфон | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Xperia 1 е първият в света 4K OLED смартфон

Sony представи изцяло нова визия за смартфоните си с най-новия флагман Xperia 1, който предлага доказаните екранни и кинематографски технологии на Sony, събрани в красив, елегантен и мощен смартфон.

Потребителите ще могат да се насладят на любимите си филми в оригиналния им формат на 21:9 CinemaWide 6.5” 4K HDR OLED дисплея. Xperia 1 осигурява пропорциите на киноекран и прецизно възпроизвеждане на цветовете, в които са създадени филмите, за визуално изживяване, максимално близо до идеята на кинотворците.

Уникалният дисплей е без аналог на пазара и работи с отличените с награди технологии от BRAVIA® телевизорите на Sony. Процесорът X1™ for mobile осигурява HDR (High Dynamic Range) ремастъринг технологии, гарантиращи че независимо от типа визуално съдържание, включително и от онлайн стрийминг, то ще бъде възпроизведено с по-добър контраст, цветове и яснота на картината. 

Xperia 1 разполага с 10-битова тонална градация, възпроизвеждаща изключително богата цветна палитра. Xperia 1 показва по-дълбоки нюанси на черното, а цветовете изглеждат по-естествени. Вдъхновен от технологията за възпроизвеждане на цветове Master Monitor в професионалната техника на Sony, използвана от водещи студия в Холивуд, новият Creator режим позволява потребителите да се насладят на безупречни цветове. Дисплеят, заедно с оригиналните за компанията технологии за обработка на изображенията, подържа широко цветово пространство ITU-R BT.2020, както и DCI-P3 с Illuminant D65.

Визуално изживяване е обогатено с Dolby Atmos® многоизмерен звук, който потапя зрителя в действието със спиращ дъха реализъм. Звуковите настройки на Xperia 1 са разработени в сътрудничество със Sony Pictures Entertainment, за да пресъздадат творческите намерения на създателите на съдържание.

За цялостното и пълноценно изживяване на потребителите, мобилните игри са изведени на следващо ниво. Големият 21:9 дисплей осигурява по-дълбок и всеобхватен поглед над играта, а Game Enhancer оптимизира възпроизвеждането и блокира нежелани нотификации, като позволява и запис на игрите и възможност за намиране на информация и съвети за тях онлайн.

Потребителите ще се насладят на професионално качество на всяка снимка, благодарение на високотехнологичната камера с три обектива (12MP), предназначени за всяка ситуация и всякакви условия на осветеност: 16мм обектив за широки пейзажни кадри, многофункционален 26мм обектив и 52мм обектив за телефотографско заснемане (еквивалентен на 35мм).

В Xperia 1 са интегрирани технологии от широкопопулярните α (“Alpha”) фотоапарати със сменяем обектив на Sony чрез BIONZ X™ for mobile. Алгоритъмът предлага първия в света Eye AF (автоматичен фокус), интегриран в смартфон, който настройва прецизен фокус точно на нивото на очите и осигурява продължително снимане с до 10 кадъра в секунда с AF/AE проследяване (Auto Focus и Auto Exposure), за да гарантира прецизен фокус и оптимална експозиция. Потребителите ще правят по-добри кадри при слабо осветление чрез светлия F1.6 обектив и large pixel pitch 1.4μm Dual Photo Diode сензор за изображения, които гарантират че дори и движещите обекти ще бъдат ясно заснети, а намаляването на шума в RAW формат осигурява красиви и чисти изображения.

Уникалният 21:9 дисплей предлага по-голяма полезна площ на екрана и е идеален за работа с две приложения едновременно, за да могат потребителите да виждат и да правят повече неща. Екранът може бързо и лесно да бъде разделен на 2 работни прозореца с помощта на по-умния от всякога Side sense, 21:9 multi-window програмата или чрез гласова команда.