fbpx Йонко и Даци: Искаме ресторант "Котилото" да бъде втори дом за нашите приятели | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Йонко и Даци: Искаме ресторант "Котилото" да бъде втори дом за нашите приятели

Столичният сръбски ресторант „Котилото“ навърши 10 години. В потъналата в зеленина градина в полите на Витоша. Основателите на това легендарно заведение – Йонко и Даци посрещнаха сърдечно дългогодишни приятели и си казаха наздраве с гостите, които им предложиха ястия от новото лятно меню. Всяка година фантазията на двамата собственици се вихри с различни предложения, заимствани от сръбската традиционна кухня и дообогатени с нови, интересни вкусове.

„Както винаги и тази година предлагаме лятно меню. Имаме леки закачки за нашите клиенти. Всяка година по това време те знаят и идват да пробват новите предложения или някои стари, които сме променили, обогатили с нови вкусове и представили по различен начин. Едно от ястията, които присъстват в лятното меню, са късчета ущипци, които сервираме в топла питка. Те са залети с топъл каймак, леко пикантни и всеки табиетлия ще ги оцени. Тази година акцентираме на прясно набраните манатарки и сме създали няколко ястия от тях, а и сезонът им е сега. За предястие имаме ново предложение – запържени в масло манатарки с пресен лук и яйце. Другите вкусни специалитети са телешки език с манатарки и плескавица с манатарки и яйце“, разказдва майстор Даци.

Като истински магьосник на скарата, шеф Далибор Маринкович – Даци, беше подготвил за гостите на събитието вкусно месо от дивеч.

 „Почти не усетихме как минаха тези 10 години. Но е така, когато живееш на високи обороти. Времето е само условност, но премерва нашия опит. През всичките години за нас най-важно беше да създаваме кулинарни празници за нашите гости. Стремяхме се да създаваме вкусни ястия от сръбската национална кухня и приятна атмосфера, за да могат клиентите ни да се връщат отново и да станат наши приятели. Гордеем се, че имаме много такива. Искаме и в следващите поне десет години "Котилото“ да бъде втори дом за много хора!", споделят Йонко и Даци.