fbpx Българският отбор 6-ти в Световния финал на MercedesTrophy | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българският отбор 6-ти в Световния финал на MercedesTrophy

Българският отбор 6-ти в Световния финал на MercedesTrophy

 

В годините на икономическа криза, родният голф завоюва все по-високи позиции. Българският голф отбор в състав Емил Марков, Боян Узунов, Трифон Сидеров и Филип Китов – капитан, зае 6то място от общо 33 отбора от 40 страни. В индивидуалното класиране, Трифон Сидеров завърши на трето място в Дивизия C, а Боян Узунов – трети в Дивизия B.
Красимир Балъков, лице на турнира MercedesTrophy в България, подкрепи българският голф отбор с тактически и психологически съвети по време на провелите се в Щутгарт финали.
Резултатът на нашите голфъри от състезателните дни в Щутгарт е 187 точки, 8 точки по-малко от отбора на Източна Азия, който се класира на първото място със 195 точки. На второ място е отборът от Великобритания със 193 точки.

Участниците имаха възможността да се срещнат на живо с легендата в голфа Бернхард Лангер, посланик на марката Mercedes-Benz, и да изиграят една дупка с него в опит да „победят професионалиста”. В церемонията по награждаването участва друг посланик на марката Mercedes-Benz – футболната легенда Франц Бекенбауер.
33 отбора от целия свят, всеки с по трима играчи, пътуваха до „родното място на автомобила“ и взеха участие в световния голф турнир за аматьори на Mercedes-Benz. Финалът на 23-тото издание на MercedesTrophy беше отбелязан с церемония по връчване на наградите в музея на марката в Щутгарт. Освен спортните занимания, финалистите имаха възможността да посетят музея и завода на Mercedes-Benz в Зинделфинген, както и да направят пробно шофиране на SLS AMG, ML 63 AMG или SL 63 AMG.