fbpx Юбилейно издание на Аполония | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Юбилейно издание на Аполония

С концерта "Българската душа в музиката" ще бъде открито 30-то издание на празниците на изкуствата "Аполония". Фестивалът ще се проведе от 28-ми август до 6-ти септември в Созопол. Гостите на морския град ще чуят изпълненията на камерен ансамбъл "Софийски солисти" и хор "Космически гласове" под диригенството на Пламен Джуров и Ваня Монева. Солисти ще бъдат  Минчо Минчев,  Теодосий Спасов,  Ирена Петкова, Николай Минчев.

В края на юли очарователният малък остров Св.св. Кирик и Юлита, разположен близо до Созопол, ще се сдобие със собствена сцена, която ще представи на публиката най-доброто от съвременната българска музика. Първата вечер ще бъде отбелязана с изпълнението на любимите Dirty Purchase – първата среща на зрителите срещи с най-добрите музиканти от българската поп, джаз и рап сцена. Целта ни е да създадем разнообразна програма, в която всеки да може да намери своите изпълнители -  ако за едни изборът е Васил Петров, то други ще се радват на Ъпсурт.

В програмата на Клуб Аполония/Сцена ОББ са включени Орлин Павлов, Поли Генова, Графа и още много звезди от българската музикална сцена. Последният концерт, в изпълнение на Хилда Казасян, ще приключи музикалното пътуване на острова, за да отведе на следващия ден публиката в Созопол за среща с изкуството в цялата му пищност и многообразие на тридесетгодишното издание на Празниците на изкуствата.     

Почитателите на виртуоза Минчо Минчев ще могат да го чуят по време на камерен концерт на 31-ви август в клуб "Аполония", когато цигуларят ще свири заедно с пианиста Евгени Божанов. На 6-ти септември в Археологическия музей ще се представят най- добрите възпитаници от майсторския клас на проф. Минчо Минчев.

На сцената на клуб "Аполония" класическата музика ще звучи още две вечери - на 2 септември Веско Ешкенази и Людмил Ангелов ще изпълнят сонати от Бетовен, Дебюси и Франк, а на 5-ти септември ще има рецитал на Людмил Ангелов. Още много класическа музика ще звучи в Археологическия музей, където концерти ще имат пианистът Виктор Чучков, младият виолончелист Стефан Хаджиев, концертното дуо Страшо Темков - флейта и Мария Вршкова - пиано от Македония и още една талантлива виолончелистка Диляна Момчилова.

По повод сто години от рождението на Борис Христов ще пее лауреатът на едноименния конкурс, басът Кирил Манолов. Любителите на класическата музика ще имат възможност не само да се насладят на прекрасното изкуство в изпълнение на някои от най-добрите български музиканти, но и да го превърнат в  неповторимо преживяване в Созопол.