fbpx Концерти за големи и малки | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Концерти за големи и малки

Концерти за големи и малки

етикети

На 20 октомври Максим Ешкенази и фондация „Америка за България“ представят в партньорство със Софийската филхармония първия от осемте концерта, част от програма „Фортисимо Фамилия“.Освен провеждането на концерти за семейна аудитория, програмата си поставя за цел и да убеждава в ползата от пълноценното музикално образование. Да обедини хора и организации, които работят в това поле, да допълва заедно с „Фортисимо Клас” училищната програма по музика, да работи за създаване на младежки оркестри и да привлече интереса на обществото към богатия ресурс на класическата музика и нейната сила да изгражда пълноценни личности.”
„Точно по време на „Приказки за тромпет” ще се случи един от идентичните концерти тук, в Щатите. Зала от 2500 места всеки път е пълна с деца и родители, като концертът се изпълнява дори два пъти едно след друго. Надявавам се и „Фортисимо Фамилия” да има такава съдба и успех”, споделя Максим Ешкенази.

„Приказки за тромпет“ е първият концерт от програмата, който ще запознае децата и техните родители със звука и особеностите на инструмента. Солистът Петър Македонски е подбрал да изпълни произведения, които са забавни, съобразени с възрастта и интересите на децата, но едновременно с това показват тромпетовото изкуство в целия му блясък и сложност. Негов партньор на сцената ще бъде актьорът Калин Врачански. В ролята си на водещ обичаното лице от театралната сцена, телевизията и киното ще разкаже повече за инструмента, произведенията и композиторите. Благодарение на грабващи, достъпни за децата приказки и игри, разказвачът ще въвлече присъстващите в това, което се случва на сцената.
„Приказки за тромпет“ ще се дирижира от Любомир Денев – младши.

Facebook коментари