fbpx За 10-тия си юбилей Коника Минолта България литна в небето | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

За 10-тия си юбилей Коника Минолта България литна в небето

С летящо събитие в небето Коника Минолта България отбеляза 10-годишния си успешен юбилей. На нетрадиционна среща с медии в специална платформа на над 45 метра над земята, изпълнителния директор на Коника Минолта България Елена Дречева сподели: „Вече 10 години, съвместно с нашите клиенти и партньори реализираме нови бизнес идеи, в хармония с фирменото ни послание „Giving shape to ideas“. Благодарение на доверието им и успешно реализираните съвместни проекти, успяхме не само да запазим нивата на растеж, но и да открием нови офиси във Варна, Пловдив и Стара Загора. Разполагаме със собствена и с партньорска структура, с която осигуряваме национално покритие и качествена грижа на клиентите си“.

Част от ВИП партньорите на компанията също станаха имаха възможност да се насладят на уникалната гледка към цяла София и да станат съпричастни на отчетените високите резултати на компанията и фокусът върху предлагането на ИТ решения, базирани на облачните технологии.

Малко известен факт е, че Коника Минолта в световен мащаб е носител на множество патенти за иновации. Само за финансовата 2013 година, компанията регистрира над 2 000 патента*: в Япония са регистрирани 2 108 патента, около 150% спрямо броя от 2009 г. Компанията е и в ТОП 100 на компаниите в САЩ по брой патентовани открития.**

През 2014 г. компанията създава 5 центъра за бизнес иновации (Business Innovations Centers), по един във всеки от петте ключови региона – Европа, Северна Америка, Китай, Япония и Азиатско-тихоокеански. Създаването на центровете е в резултат промяната в бизнес модела на компанията. Тя вече не е само доставчик на многофункционални периферни устройства, а се фокусира в предлагането на услуги, които помагат на клиентите да подобрят управлението на процесите си чрез ИКТ.

Член на екипа на европейския център е в централния офис на Коника Минолта България в София. Сред актуалните проекти, по които се работи, са добавена реалност в съвременното работно място, платформа, която дава възможност за истински интерактивна среда, със сензорен (multi-touch) интерфейс, позволявайки на потребителите едновременно поставяне, групиране и маркиране на обекти.