fbpx Спадът в цената на Bitcoin кара инвеститорите да купуват злато | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Спадът в цената на Bitcoin кара инвеститорите да купуват злато

След няколкото труса в света на Биткойн криптовалутата и затварянето на противоречивия онлайн трейдър bitconnect , инвеститорите в лесните печалби започнаха все по-често да се оглеждат за по-сигурни алтернативи. В тази връзка, през последните дни има силен ръст на закупеното злато от частни лица, коментират от Tavex.

Други големи дилъри на инвестиционно злато в САЩ и Европа също отчитат голям скок в продажбите. Европейският дилър coininvest и американската GoldCore отчитат неочаквани заявки за златни монети, достигащи продажби от общо 30 килограма (около милион щатски долара) инвестиционно злато на ден.

Според западните анализатори причината е, че огромните бързи печалби от скока на цената на биткойните започват да се изпаряват и частните инвеститори предпочитат „да затворят“ натрупаните пари във възможно най-сигурната инвестиция – физическото злато.

По-любопитното е, че играчи, които традиционно не се свързват с инвестиция в злато, са основният купувач. Причината е, че същите милениъли (родени между 1984 и 1994 година) са и един от двигателите на пазара на криптовалути, но и те, като всеки друг инвеститор, разбират, че краткосрочните крипто печалби няма как да запазят стойност. Освен ако не се прелеят в света на физическите ценни метали. Най-популярните инвестиционни продукти, закупувани от „младите инвеститори“, както в чужбина така и у нас, са монетите от една унция и британските суверени. Кюлчетата от 20 и 50 грама също са предпочитан продукт.

Всичко това не означава, че краят на криптовалутата идва. Австралийската компания Perth Mint, се готви да пусне нов вид криптовалута, зад която да стои стабилността на златото. Тяхната цел е да прехвърлят стабилността на инвестицията в злато в иначе крайно волатилния пазар на дигитални валути. По-този начин те се надяват да предложат истинско дигитално злато, което може да се закупи от всеки един човек по света.