fbpx На 8 и 9 май Пловдин посреща дефилето „Вино и гурме“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

На 8 и 9 май Пловдин посреща дефилето „Вино и гурме“

етикети

На 8 и 9 май в Пловдив ще се проведе седмото издание на дефилето „Вино и гурме“. Рекорден брой участници вече са се записали за участие във фестивала и ще представят пред гостите на града под тепетата своите винени елексири и хранителни продукти. Записването на нови участници още продължава.

По време на събитието в Стария град на Пловдив ще можете да се насладите безплатно на атмосферата на фестивала и да разгледаге щандовете в и около възрожденските къщи. При желание за дегустация може да опитате над 200 вида вина с жетони при цена от 75 стотинки за брой, колкото ще ви струва и една чаша от представените питиета. Не пропускайте възможността да се сдобиете и с брандирана стъклена чаша за дегустации, за да се почувствате като истински професионалисти. Ще ги намерите пред всяка локация по време на дефилето, където ще има сътрудници, от които може да закупите желания от Вас дегустационен комплект. А за да усетите вкусовите качества на дегустираните вина организаторите препоръчват да ги комбинирате с подходящи гурме продукти, които също ще бъдат предлагани на достъпни цени.

Дегустациите в събота ще са отворени за посещение от 11:00 до 19:00 ч., а в неделя от 11:00 до 18:00 ч. 

Фестивалът Дефиле „Вино и гурме“ ще се проведе при строго спазване на всички противоепидемични мерки, регламентирани от Министъра на здравеопазването. Пред всяка локация ще има поставени дезинфектанти. Информационни табели ще напомнят за въведените мерки. Организаторите апелират посетителите на фестивала да носят своите лични предпазни маски и да ги свалят само по време на дегустация и хранене. А гостите да не се струпват на големи групи и да се движат само в компанията на най-близките си приятели или семейство.