fbpx За първа година в България се проведе глобалният конкурс Chivas Masters | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

За първа година в България се проведе глобалният конкурс Chivas Masters

За първа година в България се проведе глобалният конкурс Chivas Masters

Chivas Regal оцени креативността и духа на барман общността у нас с първата по рода си надпревара за бармани    - конкурса „Chivas Masters“. За победител беше отличен Герман Гочев от град Варна, който демонстрира най-високи професионални умения,  креативност и харизма. Тази година в основата на конкурса е поставена темата за барманската общност, а участниците бяха предизвикани да създадат питие за Chivas, което да е вдъхновено от тънкостите на занаята и ежедневните предизвикателства зад бара. Победителят получи правото да участва в световния финал на състезанието в Лондон през юли месец. Там той ще се изправи срещу най-добрите бармани в света в битка за титлата „Chivas Grand Master“ и за голямата награда - посещение на световното събиране на коктейл общността в Ню Орлиънс „Tales of the Cocktail 2018“.

По време на българския конкурс, всеки участник изпрати видео, в което приготвя свой уникален коктейл и споделя какво го е вдъхновило да създаде своята напитка и каква е неговата лична мотивация да върши работата си с желание и креативност. Избрани бяха 10 финалисти -  професионални бармани от София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново и Русе. На финала на конкурса вчера всеки барман разполагаше с няколко минути, за да забърка 2 дози от коктейла си и да презентира пред журито и гостите своята напитка. Специален гост на събитието и жури в конкурса бе глобалният посланик на Chivas Regal - Макс Уорнър, носител на награда Spirited за най-добър международен бранд посланик. Той коментира: "В Chivas Regal вярваме, че щедростта и успехът вървят ръка за ръка. Вяра, вдъхновена от основалите - братя Джеймс и Джон Чивас, които споделяха успеха си с местната общност, когато бизнесът им преуспяваше. Това са ценностите, които са оказали влияние върху Chivas Masters още от самото начало."

„Chivas Masters“ е международна платформа за бармани, организирана от първото луксозно уиски в света - Chivas Regal. Провежда се за пета година на глобално ниво и за първа година у нас, отличавайки барманите, които споделят основните ценности на своята общност, сътрудничеството и щедростта на Chivas Regal.  Състезанието е посветено на героите на нощта – барманите, които имат силата да превърнат всяко обикновено излизане в неповторима вечер. Провежда се в 24 страни от шест континента и предлага уникалната възможност на барманите да развият своите умения в среда на съвместна работа, учейки се от колеги и професионалисти от цял свят. Победителите от всички 24 страни ще продължат към международния финал, за да представят своя пазар и да се състезават за най-желаната титла - глобален шампион на „Chivas Masters 2018“.  Тазгодишният голям финал ще се проведе в Обединеното кралство - както в столицата Лондон, така и в дестилерията Strathisla в Speyside, духовния дом на Chivas Regal. По време на поредица от магистърски курсове и интензивни индивидуални и екипни предизвикателства, уменията и творчеството на барманите ще бъдат тествани в сътрудничество с техни колеги-финалисти, за да постигнат споделен успех.

Facebook коментари