fbpx За шести път „Аурубис Средногорие Велопоход 2023“ събира ентусиасти колоездачи | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

За шести път „Аурубис Средногорие Велопоход 2023“ събира ентусиасти колоездачи

На 8 юли, събота, колоездачите ще потеглят от гара „София-Север“ до с. Горна Малина с „Аурубис Байк Трейн“ Предстои им да преодолеят над 50-километрово трасе до парк „Дядовата ръкавичка“ в гр. Златица, като преминат покрай вековния манастир „Св. Илия” в с. Белопопци, родната къща на Елин Пелин в с. Байлово и праисторическите пещери на с.Смолско.

Велопоходът се организира от „Аурубис България“ АД и спортен клуб „Бегач“ и няма състезателен характер. В него ще се включат както вече утвърдени колоездачи, така и начинаещи и цели семейства, които искат да открият себе си в този спорт и да се насладят на прекрасни гледки и исторически забележителности.

Тази година събитието е под знака на честването на 65-годишнината от създаването на медодобивния завод и инициативата „Красивото Средногорие“, чието начало бе дадено през пролетта от „Аурубис България“ и общините Пирдоп, Златица и Антон. Проектът е част от дългосрочната програма на компанията за популяризиране на региона като атрактивна туристическа дестинация, която предлага живописна природа и забележителни исторически обекти.