fbpx Заместник-министър Ирена Георгиева участва в 10-та Среща на върха на Арабската авиация в Рас Ал-Хайма, ОАЕ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Заместник-министър Ирена Георгиева участва в 10-та Среща на върха на Арабската авиация в Рас Ал-Хайма, ОАЕ

България се позиционира като добър логистичен хъб, който има голям потенциал за стратегически партньорства с трети страни. Страната ни има чудесна инфраструктура от гледна точка на свързаността й с всяка точка в Европа. Въпреки това, винаги може да се работи за повишаване на качеството на туристическите услуги, увеличаване на пътникопотока и честотата на полетите. Това отбеляза заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева, която участва в 10-та Среща на върха на Арабската авиация в Рас Ал-Хайма, Обединени арабски емирства. Форумът е посветен на предизвикателствата пред секторите авиация и туризъм и тяхната обвързаност с развитието на устойчив туризъм. Инициативата е подкрепена от арабските правителства и се проведе съвместно с Туристическата администрация на Рас Ал-Хайма.

Заместник-министър Георгиева поднесе специално приветствие от името на българското Министерство на туризма към гостите и делегатите в срещата на върха. 

„Безспорен е успехът на държавите от Близкия Изток в сферата на иновациите и визията им за устойчивост в сектора, а авиацията и туризмът следва да работят заедно ръка за ръка в изграждането на моста, който пресича границите и свързва народите“.

По думите й пътническият транспорт, който включва авиокомпании и летища, влакове, круизи и други начини за придвижване, е част от цялостната екосистема на туризма и един от съществените фактори за успешното туристическо развитие на регионите. „Успехът на транспортния сектор и на авиопревозвачите в частност означава и успех за туризма, както в сила е и обратното. Затова продължаването на активната ни съвместна работа е от изключително значение“, подчерта заместник-министърът.