fbpx Започна изграждането на храм в Габровско | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Започна изграждането на храм в Габровско

Жителите на планинските села над Габрово посрещнаха празника Вяра, Надежда и Любов и тяхната майка София с освещаване на основният камък на бъдещия храм „Св. Мчци София, Вяра, Надежда и Любов”.
Решението за строежа на „Св. Мчци София, Вяра, Надежда и Любов” бе взето точно преди една година на събрание на православни християни от региона. Храмът ще обслужва седем планински села в кметство Зелено дърво, в които няма нито една православна църква.
Благодарение благотворителността на бургаската бизнесдама Иванка Балева и нейното семейство, дарили земята, на която ще бъде разположен параклисът, сега жителите на балканските села ще има свой Божи дом. В него ще могат да прекланят глава не само те, а и многобройните посетители на съседния курортен комплекс Узана. Средствата за построяването на храма са събрани от частни фирми и лица. Стените на параклиса ще изографиса проф. Никола Хаджитанев, автор на иконостаса е Людмил Попов, а архиерейският наместник отец Руслан дарява лични средства за възстановяване на старата камбана, съхранявана години в дома на Минчо Цанков в селото.
„Не бих си позволила да не оставя нищо след себе си за поколенията”, сподели дарителката от Бургас по време на ритуала за първата копка. В морския град Иванка Балева е популярна не само с успешния си бизнес и обществената ангажираност, а и с различни дарителски акции.