fbpx Започна кампанията #steniskanabala 2022 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Започна кампанията #steniskanabala 2022

Мото-Пфое, с подкрепата на БЧК и логистичното партньорство на DHL Express България стартираха новото издание на кампанията #steniskanabala с нова тениска със стилизирана, дружелюбна ръка и призива „Остави своя отпечатък“. Ръката е символ на всичко това – уникалност, бъдеще, дейност и помощ. През 2022 година всеки зрелостник ще може да запечата върху самата тениска част от себе си, от разбиранията си за живота, или посланията към съучениците си и така да създаде своя вечен спомен от последния ден в училище.

Тениските на програмата могат да се поръчат на едноименния сайт https://steniskanabala.bg, но също през Инстаграм профила на кампанията @s.teniskanabala.

До момента участието си в #steniskanabala 2022 са потвърдили няколко випуска – ЧПГЧИ Челопеч, гимназията в Шабла, СУ „Иван Вазов“ във Вършец, СУ „Саво Савов“ в Пирдоп и 164 ГПИЕ „Мигел де Сервантес“, София. По традиция, в последния момент се получават най-много заявки, така че организаторите са готови да приемат всички поръчки.

В каузата могат да се включат и пораснали абитуриенти. На сайта на кампанията вече се поръчват тениски с кауза и за випуските от декадите на 80-те и 90-те години на XX век и 00-те и 10-те години на XXI век.

#steniskanabala през 2022 г. отново подканя хилядите абитуриенти да се сбогуват с училището с тениска, вместо скъп тоалет и да дарят средства за ученолюбивите си връстници сираци, които ще станат студенти. Програмата благодари на своите верни съмишленици и партньори от самото ѝ начало – Български червен кръст, които разпределят стипендиите и DHL Express България, които благотворително доставят тениските до дарителите. Заедно, те продължават да помагат и поощряват младите хора да продължават образованието си.

За изминалото време инициативата осигури 259 стипендии за висше учебно заведение на абитуриенти в неравностойно положение и 98 финансови поощрения за тези от тях, които имаха отличен и много добър успех във втори и трети курс.