fbpx Започва изграждането на нов завод край Русе | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Започва изграждането на нов завод край Русе

Societe Generale Експресбанк ще финансира изграждането на новия завод на „ВИТТЕ Аутомотив България” ЕООД в гр. Русе. Финансирането е осъществено съвместно с Регионален Фонд за Градско Развитие, като общият размер е в размер на 12 милиона евро, като банката ще отпусне 9 милиона евро, а Фондът – 3 млн. евро в рамките на инициативата JESSICA по „Приоритетна ос 1” на „Оперативна програма за регионално развитие” 2007-2013, Операция 1.3: „Подобряване на физическата среда и превенция на риска”.

Мария Русева, заместник-главен изпълнителен директор на Societe Generale Експресбанк заяви, че „Реализацията на този мащабен проект ще окаже осезаемо положително влияние върху икономиката и просперитета на град Русе и региона”. Тя подчерта още една полза от новия завод – ролята му за стабилното развитие на града и установяването му като един от водещите клъстери на автомобилната индустрия в региона.

Реализацията на новата инвестиция на „ВИТТЕ Аутомотив България” ще доведе до значително увеличаване на производствения капацитет на дружеството и до откриването на повече от 200 нови работни места.

„ВИТТЕ Аутомотив България” ЕООД е дъщерно дружество на немския инвеститор „ВИТТЕ Аутомотив” ГМБХ, който е доставчик на широка гама от авточасти за най-големите автомобилни производители в света. Изграждането на новия завод е първи етап от планирано мащабно разширяване на производствената дейност на „ВИТТЕ Аутомотив България” ЕООД в България, като за тази своя инвестиция дружеството получи сертификат за инвеститор клас А. Новият завод се очаква да бъде завършен до края на 2015 г.