fbpx Български бижутериен стартъп спечели финансиране за над 3 млн. долара | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Български бижутериен стартъп спечели финансиране за над 3 млн. долара

Лондонският бижутериен бранд Taylor & Hart, основан от българина Николай Пирянков, завърши успешно нов кръг за финансиране на стойност 3.4  млн.  долара. Иновативният бизнес модел в сферата на изработването на бижута по поръчка спечели доверието на Active Partners – инвестиционен фонд, фокусиран върху финансирането на бизнеси с акцент върху клиентската удовлетвореност, а ключова подкрепа в процеса оказа българският фонд  LAUNCHub Ventures.

„Впечатли ни това, че Taylor & Hart предизвиква правилата в една на пръв поглед традиционна категория, поставяйки своя автентичен почерк с фокус върху обслужването на клиентите и качеството на продуктите“, казва Джейсън Маендран от Active Partners. „Очакваме с нетърпение да работим с Николай и екипа му за развитието на марката и още по-добрите ѝ резултати“, допълва той.

С новата инвестиция Taylor & Hart ще продължат да променят бизнеса с бижута като предлагат на клиентите си изцяло дигитализиран процес на поръчка на годежни пръстени и възможност за пълна персонализация. Един от приоритетите на компанията ще бъде развитието на българския офис, където са съсредоточени повече от една трета от служителите на фирмата от отделите за IT и маркетинг.

„С включването на Active Partners като инвеститори ще продължим с наемането на специалисти, с чиято помощ да разрастнем бизнеса си”, коментира основателят на компанията Николай Пирянков и подчертава, че е изключително доволен от нивото на българските специалисти и представянето на офиса в София.

Последните две години са изключително успешни за бижутерийния бранд. Благодарение на предишния кръг финансиране екипът се разрасна до 40 души в 4 страни и удвои приходите си с поръчки от 20 различни държави. За да продължи да предоставя на клиентите си най-доброто преживяване при избора на годежен пръстен, компанията удвои броя на дизайнерите си, а през 2020 предстои да бъде открит и нов шоурум в Мейфеър, Лондон.