fbpx Родните пивовари се срещнаха с Барозо | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Родните пивовари се срещнаха с Барозо

Родните пивовари се срещнаха с Барозо

 „Европа се нуждае от затягане на колана по отношение на фискалната си политика, съпроведено с мерки за стимулиране на растежа, за да излезе от кризата. Част от тези мерки включват и създаването на едно „разумно” европейско законодателство, което не спъва бизнеса. Пример за такъв подход е регулацията в бирения сектор”, с тези думи президентът на Европейския съвет Жозе Мануел Барозо откри в Брюксел срещата на „Пивоварите на Европа” на най-високо ниво.
Той подчерта, че в Европа пивоварна индустрия осигурява 2 милиона работни места, има принос от над 50 милиарда евро към бюджетите на 27-те страни от ЕС и неизменно подкрепя регионалните общности на стария континент с над 1 милиард евро за спонсориране и донорства на различни спортни, музикални и културни събития. Този подход на индустрията е в пълен синхрон с приоритетите на стратегията „Европа 2020”.

Съюзът на пивоварите в България също участва в срещата на високо ниво в Брюксел. „Ние сме истински удовлетворени, че българските пивовари са проактивни в общоевропейските проекти на бранша. В днешната трудна икономическа и социална среда, бирената индустрия доказва, че с последователност, упорит труд и споделени ценности могат да се изпълняват стратегии, които укрепват конкурентоспособността на европейската икономика, служат на интереса на обществото и формират силни послания към заинтересованите страни. Срещата ни с господин Барозо показва отношението и доверието на официалните институции към пивоварната индустрия. Това ни дава нова увереност, че с постоянство, прагматизъм, високи стандарти и прозрачност се постига напредък, просперитет и стабилност в сектора.”, коментира Ивана Радомирова, главен секретар на Съюза на пивоварите в България.

Facebook коментари