fbpx Сочи може да се окаже сериозен съперник на Черноморието у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Сочи може да се окаже сериозен съперник на Черноморието у нас

Сочи може да се окаже сериозен съперник на Черноморието у нас

Ваканционните обекти и селища с доказана репутация и положителен имидж ще запазят позиции през предстоящия сезон и дори могат да отбележат ръст, гласи прогнозата на отдел Маркетинг и продажби на Green Life Resorts. Стабилността на туристическите потоци в страната за сезон 2014 е все още под въпрос, а очакванията за изключително силно лято вероятно няма да се оправдаят. Качествените комплекси ще са в изострена конкурентна борба.

„За съжаление, очакванията и прогнозите, които представихме в края на миналия сезон, вероятно няма да потвърдят осезаем ръст”, коментира Илиян Маринов, мениджър маркетинг и продажби. „След зимните олимпийски игри в Сочи на пазара остава огромна леглова база и руснаците на местно ниво имат амбициите да не я оставят празна в активния сезон. Сочи е активно промотирана дестинация за летен отдих, а значителна част от руската администрация ще изпрати служителите си там в периода юли-август”, допълва още Маринов.

Според него, именно Сочи и допълнителното стимулиране на Крим са причините, които биха повлияли на туристическите потоци от традиционния руски пазар. Несъмнено, качественият туристически продукт ще е гарантът за стабилност и успех. Green Life Resorts отичитат и запитвания от нови за тях пазари – Прибалтийски страни, Унгария и др. Граждани на Литва, Латвия, Естония започват да се интересуват от почивки по южното ни Черноморие. Въпреки това, руснаците и българите остават най-изявените потребители на затворените комплекси, насочени към млади семейства. Техният дял е сравнително равен, а в активния сезон юли-август капацитетът ще бъде оптимално зает. Септември ще е месецът, който, освен с цена, ще бъде атрактивен и с интересни пакети, предлагащи разнообразни допълнителни услуги и дейности към стандартната почивка.