fbpx Капсула на времето за 50-годишния юбилей на курорта Албена | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Капсула на времето за 50-годишния юбилей на курорта Албена

Капсула на времето за 50-годишния юбилей на курорта Албена

Ваканционно селище Албена навърши 50 години. Целият изминал уикенд беше изпълнен с изненади за всички гости на комплекса.

Тържествата започнаха с официалното откриване на най-голямата мултифункционална конферентна зала в района – „Перуника Хол Албена“. Лентата беше прерязана от министър-председателя Бойко Борисов и от председателя на борда на директорите на „Албена“ АД Радосвет Радев, които не пропуснаха да поднесат приветствието си към всички присъстващи:

На следващия ден пред залата бе заровена „капсулата на времето“. В нея бяха поставени: Вестник „Приятели на Албена“ със спомените и мислите на много от хората, част от историята на Албена; послание от настоящото ръководство на комплекса; шишенце минерална вода от собствените източници на Албена; бурканче мед – производство на Албена и пясък от плажа, носител на Син флаг за чистота. Министър Ангелкова сподели:

Пред откритата сцена до хотел „Добруджа“ беше представен трейлърът на филм, посветен на ваканционно селище Албена, в който са представени историята и настоящето на красивия по природа комплекс. След това гостите имаха възможността да се насладят на мюзикъла „Мамма Миа“ на Софийската опера и балет с диригент маестро Пламен Карталов. Спектакълът в две части беше кулминация на тържествата по случай рождения ден на ваканционно селища Албена.
Пет торти и много други сладки изкушения, вино и шампанско зарадваха многохилядната публика на събитието. В края на вечерта фойерверки озариха небето над Албена.
На следващата вечер анимационните екипи от комплекса организираха „Афтър Парти“ с много танци, музика и добро настроение. Комплекс Албена е посрещнал през годините вече над 10 милиона туристи.