fbpx Започва прием за новия сезон на „Детска академия на Телерик“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Започва прием за новия сезон на „Детска академия на Телерик“

Започва прием за новия сезон на „Детска академия на Телерик“

Всички деца от 4-ти до 6-ти клас, които проявяват интерес към технологиите, могат да кандидатстват за школите на инициативата „Детска академия на Телерик“ в 11 града в страната.

През учебната 2016-2017 г. „Детската академия на Телерик“ ще има школи в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Плевен, Кърджали, Габрово, Враца, Разград и Попово. Кандидатстването за участие в тях включва явяване на входен тест с 40 логически въпроса и с продължителност 90 минути. Не е необходима предварителна подготовка или знания по програмиране.

Кандидатстването за школата в София ще бъде отворено до 27 септември 2016 г. Обучението ще започне на 1 октомври. Занятията ще се провеждат в учебния център на „Академията на Телерик“ в ж. к. „Младост“ веднъж седмично през почивните дни. Приетите ученици ще се обучават в направление „Разработка на компютърни игри“ или „Алгоритмично програмиране“. Необходимо е децата, които искат да кандидатстват, да се регистрират на уебсайта на инициативата.

Занятията в школите в останалите градове ще стартират в началото на октомври. Те ще се провеждат в избрани училища партньори на „Детската академия на Телерик“. Желаещите да се обучават в тях могат да се свържат директно с преподавателите в съответния град за повече информация за изискванията за прием.

„Детската академия на Телерик“ е част от водещата образователна инициатива на Progress за безплатно обучение на софтуерни инженери – „Академия на Телерик“. През учебната 2015-2016 г. в нея се обучаваха 630 деца от цялата страна. 

http://www.telerik-kids.com/