fbpx Започва регата „Peugeot - Порт Варна” 2012 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Започва регата „Peugeot - Порт Варна” 2012

 

От 27 до 29 юли акваторията на Варненския залив ще бъде арена на надпреварата между най-добрите български ветроходни екипажи. Последният уикенд на юли ще даде отговор на въпроса кои ще бъдат отличниците в едно от най-старите ветроходни състезания у нас – регата „Peugeot – Порт Варна”.

Началото е през далечната 1976 година. Управителният съвет на яхт клуб „Порт Варна” организира международната ветроходна регата „Георги Димитров”, проведена тогава по маршрут Варна – Одеса – Варна. Ветроходната надпревара поставя немислими рекорди по масово участие на екипажи, като неведнъж броят на стартиралите яхти е над 100!

След смъртта на капитан Георги Георгиев през 1980 г., с решение на Управителния съвет, клубът е преименуван на яхт клуб “Капитан Георги Георгиев-Порт Варна”. В най-новата ни история регатата се трансформира във ветроходно рали за купата на Община Варна или регата „Порт Варна”.

За втора поредна година състезанието ще се проведе като ветроходна регата "Peugeot – Порт Варна”. „София Франс Ауто - Варна” ЕАД, официален представител на Peugeot за Варна, е партньор на яхт клуб „Капитан Георги Георгиев – Порт Варна” в провеждането на ветроходни регати за подрастващи и възрастни. За една година Peugeot и „Порт”-а организираха състезания за детските и олимпийски класове и за килови яхти.
През целия уикенд, Peugeot ще предсотави за тест най-новите моедли на Марката - 208, 308, 508, 4008.