fbpx Жените са пионери в технологиите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Жените са пионери в технологиите

Жените са пионери в технологиите

Хората на новото хилядолетие (от 18 до 24 годишна възраст) са най-малко ентусиазирани от технологиите днес, но са най-големи оптимисти за бъдещите технологии, които предоставят по-персонализирани технологични преживявания, докато жените от развиващите се пазари са по-оптимистично настроени към иновациите в технологиите. Това разкрива „Intel Innovation Barometer”. Хората на новото хилядолетие демонстрират рязък контраст на тяхната репутация на хора, т.нар. digital natives, на които технологиите никога не са в достатъчно количество в техния живот. Мнозинството от тях казват, че технологиите правят хората по-малко човечни, и че обществото разчита прекалено много на технологии.

Въпреки това, те вярват, че технологиите подобряват техните лични взаимотношения (69%) и таят големи надежди, че иновациите ще повлияят положително върху образованието (57%), транспорта (52%) и здравеопазването (49%). Това поколение също така е малко по-склонно, в сравнение с по-възрастните, да споделя анонимно рождените си дати, GPS данни и история на онлайн пазаруването си, ако това ще подпомогне за подобряване на преживяването.

Новото поколение иска бъдещите технологии да подобряват живота им, да бъдат по-прости и по-забавни. 86% вярват, че технологичните иновации правят живота им по-лесен, а повече от 1/3 считат, че технологиите трябва да ги познават, чрез изучаване на техните предпочитания и поведение. Те искат тези преживявания да им помогнат да изживяват по-добре момента и да се представят винаги най-добре.

Оказва де, че по-възрастните дами и тези, които живеят в нововъзникващите пазари, са ентусиазирани за ролята на технологиите в техния живот. На глобално ниво, жените над 45 годишна възраст са малко по-склонни от по-младите да твърдят, че хората не използват достатъчно технологиите. Те също така са по-склонни да кажат, че технологиите правят хората по-човечни, помагайки им да задълбочат техните взаимотношения.

Тези жени – фенове на технологиите, се отличават дори по-ярко в нововъзникващи пазари като Китай, където повече от 7 от 10 жени над 45 годишна възраст вярват, че не използват технологиите достатъчно. Жените в нововъзникващите пазари от всички възрасти вярват, че иновациите ще доведат до подобряване на образованието, транспортните услуги (58%), работния процес и здравеопазването. Жените в нововъзникващите пазари са склонни да прегърнат идеята за технологии, които други биха счели за прекалено лични, за да подобрят преживяването им: софтуер, които следи за техните работни навици (86%), навиците за учене на студентите и дори умни тоалетни, които следят за тяхното здраве.
 
Хората с високи доходи са най-склонни да споделят анонимно лични данни, като например резултатите от лабораторни тестове и информация за пътувания. Те са и най-склонни да притежават технологични устройства и да се ангажират с технологии редовно.
 
Въпреки това, е възможно да се стимулира споделянето, като се покажат специфичните ползи. Например, на въпрос дали биха споделили лична информация за по-ниски разходи за лекарства, броят на потребителите с ниски доходи, които преди това не желаеха да споделят своите данни, значително се увеличиха от 66% до 80% процента.

Докато демонстрирането на личните ползи е най-привлекателният начин за премахване на разликата между тези, които ще споделят и онези, които не биха споделяли информация, дори посочването на ползите за обществото, като например подобряване на здравни процедури, или по-ниски разходи за придвижване до работа, помагат за споделянето.

Половината от хората на новото хилядолетие смятат, че обществото разчита на технологиите твърде много и правят хората по-малко човечни. Повече от една трета (36%), мислят, че технологиите трябва да изучават тяхното поведение и предпочитания, докато ги използват. С положително отношение към бъдещето на технологиите в техните страни - повече от 70 % от хората на новото хилядолетие ще приветстват интелигентен обществен паркинг и контрол на трафика за спешни превозни средства, приложения, които следят техните работни навици и умни хапчета, които следят тяхното здраве.

 

Facebook коментари