fbpx Зорница Жеглова открива магазин за стоки без пластмаса | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Зорница Жеглова открива магазин за стоки без пластмаса

Първият физически магазин на Plastic Free Life ще отвори врати на 17 септември.

Целта, на основателката Зорница Жеглова, е всеки да може да си набави най-необходимите продукти за лична хигиена, домакинство и козметика без пластмасови опаковки от едно единствено място, пестейки време, пари и енергия. 

„Започнах да търся алтернативи на продукти за лична хигиена, домакинство, козметика. Исках да са възможно най-щадящи както за здравето ми, така и за природата. Беше ми трудно да си ги набавим, трябваше да си поръчвам от чужди сайтове, да обикалям различни магазини, да ги проучвам дали реално отговарят на изискванията ми. Така се роди идеята за онлайн магазина Plastic Free Life.“- споделя Зорница.

Онлайн магазинът стартира само с няколко продукта през 2020 и бързо добива популярност в социалните медии и по-специално Tik Tok, където Plastic Free Life се радва на над 160 000 последователи.

Пластмасата е само един от факторите, които Зорница взима предвид при подбора на продукти. Днес онлайн магазинът предлага близо 1000 артикула без пластмаса, без тестове върху животни, веган, произведени от малки и устойчиви бизнеси в Европа по етичен начин и при справедливи условия на труд. Сред най-любимите са, например, разтворими капсули почистващ препарат, голямата селекция от твърди шампоани без опаковка, кремовете в стъклени бурканчета, компостируеми гъби за почистване и много други. 

Тази година Plastic Free Life празнува вторият си рожден ден като отваря врати на първия си физически магазин в София. Официалното откриване ще се състои от 15:00 ч. на улица Искър 16А, като част от програмата на столичния КвАРТал Фестивал, който за пореден път се провежда в участъка между ул. Сердика и ул. Триадица.