fbpx Тези страхотни мъже отговарят: | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Начало

 

Румен Статков, художник

За мен жената е вдъхновение. В нея виждам раждането на живота. Тя е дом, образование, род, държава. Изненадваща и обаятелна е нейната природа. Кълбо от многообразие с неочаквани решения, желания, прояви и хрумвания на идеи. Наблюдавам с интерес женската интуиция и особено женската решителност. Откривам безброй състояния, наблюдавайки очите. И ако трябва да съм точен, там се крие женската магия! Не случайно Тя, жената, заема достойно място в моето творчество. Обичам жените и с цялото си сърце заявявам, че би било скучно без тях!

 

Добромир Банев, поет и публицист

Жената е любовта сама по себе си. Неслучайно най-великото човешко чувство е в женски род. Тя, любовта, придава смисъла на всичко. Чрез жената се ражда животът, следователно всяка жена е част от красотата на света, който имаме щастието да обитаваме. Майката, любимата, сестрата, приятелката – без тях нищо няма да бъде същото. Та кой нормален човек би могъл да живее без любов?

 

Камен Алипиев-Кедъра, спортен журналист

Жената е ад! И рай! И убежище! Тя е верен приятел и голям предател... Благословия и проклятие. Или както казва Уйлям Сароян: “Нещо като нож, нещо като цвете, нещо като нищо на света.

 

Проф. д-р Атанас Карафезлиев,  НМА "Проф. Панчо Владигеров"

Жената? Жената! Жената с удивителна, жената с въпросителна... Не зная дали е направена от реброто на мъжа, няма доказателства за това. Но в различни периоди на живота на мъжа тя е различно нещо - в самото начало тя е храна, грижа, любов, възпитание; после става страст, любов, съмишленик и вдъхновение. Накрая си остава любов, внимание, топлина... всъщност всичко. Прави впечатление повторението на една дума, думата „любов“. Да, тя е любов. Защото на любовта дължим и вдъхновението, и сътворението... Да, тя е любов!