fbpx Йорданка Ванева | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Налагането на името на фирмата и постоянното подобряване на показателите на дейността и са резултат от обединените усилия на ръководителите на фирмата да разработят и следват правилната стратегия за развитие.
Двата основни елемента на обкръжението на фирмата са пазарът и по-точно пазарният сегмент, на който тя оперира, и нейните конкуренти.
Определянето на средата, в която фирмата работи, е един от основните анализи на дейността на фирмата.
Анализът на пазара ни е необходим, за да добием ясна представа за нашите възможности и потенциала ни за развитие и растеж. Да предположим, че вече знаем какъв е нашият продукт, кой е нашият клиент, знаем как да се преборим с конкурентите, какво застрашава и какво благоприятства нашите позиции, какви са нашите силни страни, какво куца в нашите позиции. Отговорите на тези въпроси заедно с представени цели и визията на ръководителите за развитие на бизнеса са в основата на изграждане на точна бизнес стратегия за развитие.
Уважаеми читатели, от този брой на списанието съвместно с консултантска къща "Форем Консултинг" стартираме новата рубрика "Развитие". В нея ще разглеждаме основните елементи от анализа на един бизнес. По-надолу ще видите и темите, които ще разработваме.
"Форем Консултинг" е независима консултантска фирма, която развива дейност в България и на Балканите. Фирмата е привлякла професионалисти и от международни консултантски компании, които работят в България. тел.